Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте със замъглените стъкла?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Подкрепям последното мнение, това е едното от нещата, което и мен ме кефи в колата
    За има няма 30 секунди и издухва предното и двете странични предни стъкла. Ако има още конденз значи нещо не е в ред, провери си филтрите както казаха по-горе или нещо в механизмите не работи както трябва.
    146 1.6 TS '00
    156 2.4 JTD '01

Comment

Ами аз ги суша с климата и нямам грижи,НО миналата година си закупих и спрейче пръскаш го по всичките стъкла и 3-4 дена няма грижи, нищо не се запотява!
      Спрей против изпотяване на стъкла turtle, 6-8 лв. на почти всяка бензиностанция.

А супер трик да не замръзват врати и уплътнения и да не се запотява сутрин е : 200 м преди вкъщи или 2-3 мин както искате предната вечер докато карате , отваряте всички прозорци да излезе влажния и топъл въздух, и на сутринта нямам грижи аз с конденз,запотяване и залепване на врати( е се пак съм ги намазал де)
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

Първоначално публикувано от NAS Покажи съобщение
        Има подобна тема, но не точно, затова реших да ви попитам. Някой справил ли се е със запотяването на стъклата? Моите постоянно са запотени. Много ме е яд когато гледам, че дори и руските кошници не са със замъглени стъкла. Толкова ли италиянската инженерна мисъл е назадничава, та едни въздушни потоци да не може да направи? Голяма мъка е сутрин докато си издухам предното замъглено стъкло. Това става чак като преполовя пътя до работата. До тогава гледам някъде от височината на волана . Вентилаторите ли са слаби, не мога да си обясня? Като пусна да върти въздуха в купето - никакъв ефект, единствено като завъртя на "червеното радиаторче" има някакво подобрение, но така или иначе задните стъкла, както и половината на стъклата на предните врати са "мъгла". Единствено си виждам огледалата. Срам ме хваща като возя някой колега от работа Дайте акъл, как да си ги оправя? Как да проверя дали ми отваря клапата за въздух отвън?
        Назадничава е мисълта на баба ти ... ако всичко ти е изправно колата такива проблеми няма .... вчера в най шибаното време ходихме 4 човека до софия и обратно до Пловдив и подобни проблеми не съм имал .Сега ако си прал тапицерии и тем подобни скоро много ясно че цяла зима ще ти са потни стъклата останалото е написано от колегите и не ми се изброява едно по едно .
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Благодаря за съветите. Ще пробвам да сменя филтъра - дано се оправи.
          Странно ми е само как всички отричате запотените стъкла при Алфите. Днес специално гледах Алфите, движещи се около мен(не бяха малко) и ми прави впечатление, че като застанем Алфа до Алфа и шофьорите не се виждат, защото задната част на прозорците на предните врати е мъгла и виждаш само някакъв силует. Огледайте се и после ми кажете, че не е така. Разбира се може проблемът да е в нас шофьорите, защото не си сменяме редовно филтрите. Ама като не съм инженер на FIAT, трудно ми е да предполагам откъде идва проблема, затова питам.

dimo wrote:

Назадничава е мисълта на баба ти ... ако всичко ти е изправно колата такива проблеми няма .... вчера в най шибаното време ходихме 4 човека до софия и обратно до Пловдив и подобни проблеми не съм имал .Сега ако си прал тапицерии и тем подобни скоро много ясно че цяла зима ще ти са потни стъклата останалото е написано от колегите и не ми се изброява едно по едно .
          Вярвам ти, но при мен не е така, а щом пиша за проблем с колата - явно, че не всичко й е наред. Попитах какво й е, а не каква е баба ми. Явно си много обидчив на тема италианска чест, ама аз като казвам на колата си кошница и мърша - не си го мисля буквално. Relax!
          Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Както ти бяха писали по нагоре загуба на антифриз да ли имаш?
            146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
              Както ти бяха писали по нагоре загуба на антифриз да ли имаш?
              Не съм забелязал да има.
              Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Не е вярно това за алфите! Моята например не се запотява, а мисля че съм за смяна на термостат....(бавно ми загрява)...Друг е въпроса, че съм с климатроник, но не го пускам, нарочно за да не се прецака в тия студове -11...Според мен пробвай да смениш филтъра на купето...Или другия вариант е, че много дишате в тая кола (това в кръга на шегата )
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от NAS Покажи съобщение
                  Не съм забелязал да има.
                  Наблюдавай и да но не е от тава че е радиаторче и най вече труд!
                  А я си виж и под корите (черните кадето са чистачките) дали няма много боклуци и да са запушили отворите за изтичане на водата!
                  146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

да си кажа и аз: алфата ми е сигурно 10-12 кола, още няколко служебни съм карал - това е колата с най-лошото обдухване на стъклата... аз клима нямам, но не мисля, че в това е проблема...
                    ама си я обичам колицата де
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

При мен ако не съм сам и най-вече ако сме повече от 2ма човека се запотяват стъклата, но предното си е добре, а страничните целите са замъглени освен около огледалата. За задното си пускам реотана и за минутка се оправя.
                      Иначе за замъглените стъкла си пускам на 3та степен парното, на врътката за обдухване на стъкла, като не пускам климата

Comment

и предните врати имат отвори за вентилация, зависи каква е позицията на врътката за клапите. иначе ако всичко е наред и около филтъра не е запушено, доста бързо се изчистват прозорците.
                        точка

Comment

Аз съм от тези с запотените стъкла ... Абе понякога се потят повече от това да правиш кекс вътре бе Мъглиии мъглииии та нищо се не вижда , пуу деейба За някакви спрейове четох , действали антипотично , ама не съм пробвал да ви кажа ... Иначе кат загрее боксеро ги издухва бръже , ама инак га е студен - кофти тръпка дейва
                          Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

а като пуснеш на МАХ и светва климатика той всъщност май не се вкючва или сам ли си настройва температурата с която да духа
                            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kalata8 Покажи съобщение
                              Колега пробвай да смениш филтъра на купето, аз от както съм го сменил нямам никакви проблеми с запотяването на прозорците за разлика от преди.
                              Ей тва си е простата и елементарна истина....
                              98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI Покажи съобщение
                                Ей тва си е простата и елементарна истина....
                                Малко повече информация относно този филтър някой може ли да даде ?
                                Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Working...
                                X